A tág pórusok kezelése

Share this post

A tág pórusok kezelése

Mai cikkünkben a bőr pórusainak tisztítását, a tág pórusok kezelését és a hozzájuk kapcsolódó bőrproblémák kialakulásának okait elemezzük.

A tág pórusok problémáit általában a zsíros, problémás bőrhöz társítjuk, pedig a normál, sőt száraz bőrrel rendelkezők is találkozhatnak vele, bár tény, hogy a zsíros bőrnél sűrűbben fordul elő. A tág pórusok kialakulása általában a megnövekedett faggyútermelésre vezethető vissza: a felesleges zsír keveredik a nap folyamán arcunkra kerülő porral, elhalt hámsejtekkel és eltömíti a pórusok kijáratát. Ha pedig a termelődő zsír nem tud kiürülni, a kialakuló mitesszerek kitágítják a pórusokat.

MIT TEHETÜNK A TÁG PÓRUSOK ELLEN?

Az egyik legfontosabb a bőr rendszeres tisztítása (reggel és este), így eltávolítjuk a pórusokat eltömítő anyagokat a bőrről és a faggyú szabadon távozhat. Arctisztító mellett az elhalt hámsejtek eltávolítására heti 2-3 alkalommal arcradírt is használhatunk, gyors segítségként pedig használjunk pórustapaszt: a tisztítást kezdjük a pórusok kigőzölésével, ehhez akár egy forró fürdő is megteszi, a fürdőszoba gőze felpuhítja a bőrt és kinyitja a pórusokat. A szárazra törölt bőrre helyezzük fel óvatosan a pórustisztító tapaszt és nyomkodjuk jól rá a bőrre. Néhány perc után egy határozott mozdulattal húzzuk le (mintha egy sebtapaszt tépnénk le), a mitesszerek teteje hozzáragad a tapaszhoz és vele együtt az egész kijön, a pórusok kitisztulnak. A folyamatot lehetőleg este végezzük vagy olyan napon amikor már nem megyünk sehova, mert a tapasz lerántása a bőr kipirosodásával járhat. A kezelés végén töröljük át a bőrt egy nyugtató pórusösszehúzó tonikkal.

A JimJams pórustisztító tapasz segítségével pár perc alatt, fájdalommentesen távolíthatod el az orrodon, álladon vagy homlokodon előforduló mitesszereket. Minden korosztálynak és minden bőrtípusnak ajánlott termék.
Tovább a webshopba»