Tudnivaló a kéz-és bőrfertőtlenítőkről

Share this post

Tudnivaló a kéz-és bőrfertőtlenítőkről

Manapság igen kelendő terméknek számítanak a kézfertőtlenítő szerek, melyek nagyszerű segítséget nyújtanak olyan esetekben, amikor nincsen lehetőségünk kezet mosni, vagy a szokásosnál is erősebb kézmosásnak érezzük szükségét.

Ám jó-e ez nekünk?

Mivel, szinte már napi szintű tartozékunk egy kézfertőtlenítő szer, ezért felvetődik a kérdés, hogy mégis milyen terméket használjunk? Sokan nem tudják, de nem túl egészséges a mindennapi használata. Ugyan, fontos segítőtársak, mivel megakadályozzák, hogy az olyan kórokozók, mint a vírusok, baktériumok és gombák, bejussanak a szervezetünkbe, de ugyanakkor kártékonyak is lehetnek, ha nem megfelelő összetételű és minőségű terméket használunk.  

A túlzott kézfertőtlenítő használatával bőrünk természetes védőrétege megsérül, ezzel növelve a bőrgyulladások kialakulásának esélyét.

Ha a kezünk túlzottan kiszárad, ekcémás bőrtünetek is jelentkezhetnek.

Természetesen szükség van kézfertőtlenítőkre, mert nagyon hasznosak tudnak lenni, pláne a jelenlegi helyzet idején, olyan szituációkban, amikor képtelenek lennénk szappannal kezet mosni, ezért nagyon fontos,  hogy olyan hidratáló, bőrvédő adalékokat is tartalmazó kézfertőtlenítő termékeket használjunk, amelyek az ismétlődő  fertőtlenítés ellenére is segítenek pótolni a bőr természetes védőrétegét képező lipideket.

Milyen terméket válasszunk?

Érdemes olyan kézfertőtlenítőt használni, amelyek a higiénia mellett a bőr ápoltságára is figyelmet fordítanak, hidratálják a bőrfelületet és antibakteriális összetevőt tartalmaznak.

A JimJams antibakteriális kéz-és bőrfertőtlenítő spray és gél víz és szappan nélkül használhatóak, a magas alkoholtartalom (70,5%) ellenére nem szárítják a bőrt, valamint nem hagynak maguk után ragacsos érzetet.

Még több érv a termékeink mellett:

  • azonnali védelmet nyújt a baktériumok és gombok ellen, valamint alkalmas a burkos vírusok (influenzavírus, koronavírus) fertőzőképességének megszüntetésére,
  • antimikrobális spektruma baktericid, fungicid, szelektív virucid,
  • hatékony és higiénikus bőrtisztítást biztosít a mindennapi használatokra, mindemellett hidratálja is a bőrt,
  • illat-és színezékmentes.

Te választanád útitársnak a mindennapokra?