Gyakran Ismételt Kérdések

Share this post

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi a különbség a tisztítás és a tonizálás között?

A megfelelő bőrápolásnak a tisztítás és a tonizálás egyaránt fontos része. A tisztítás alkalmával eltávolítjuk a bőrön található szennyeződéseket, míg a tonizálással visszaállítjuk a bőr megfelelő pH értékét, és a pórusok összehúzódását is garantáljuk.

Mi okozza, és mivel tudom késleltetni a bőröregedést?

A bőröregedést külső és belső okok egyaránt okozzák. A belső okok egy része genetikai irányítású, ezért nem befolyásolható, másik része pedig a test normális kronológiai öregedésének a következménye, amit maximum lassítani tudunk. A külső okok közül az életmóddal kapcsolatos tényezők – stressz, dohányzás, vagy a nem megfelelő táplálkozás – megváltoztatásával is csak lassítani tudjuk a bőrörgedés folyamatát. Az egyik legtöbbet hangsúlyozott tényező a napfény UV- sugárzása, ami komoly roncsolást végez a bőrben. Ezért fontos hogy figyelj arra, hogy ha napon tartózkodsz, akkor bőrödnek megfelelő napvédő termékkel véd az arcbőröd.

Miért van szükség nappali és éjszaki krém használatára?

Minden napszakban más kritériumok kerülnek előtérbe. Míg nappal a külső hatásokkal szembeni védelem és a hidratáltság megtartása a fő cél, addig éjszaka az esetlegesen elszenvedett károk helyreállítása, a bőr megnyugtatása és a táplálása az elsődleges szempont. A Jim Jams Beauty arcápolói minden napszakra ezen kritériumoknak megfelelően egyedi megoldást biztosítanak a bőr ápolásáért.

Mi okozza az arcbőr zsírosodását?

Különböző hormonális változások és a stressz hatására a faggyúmirigyek fokozott túlműködése miatt a normálistól eltérő mennyiségű faggyú képződik, ami a bőrön található elhalt szarusejtekkel szennyeződésekkel keveredve eltömíti a bőrt és megakadályozza annak lélegzését, ami mitesszerek és pattanások kialakulásához vezetnek.

Hogyan tudom a pattanásokat megfelelően kezelni?

A legfontosabb, hogy egy megfelelő tisztító termékkel segítsd a bőrödet levegőhöz juttatni, távolítsd el a túlzott faggyú mennyiséget és segítsd az esetleges gyulladások csökkentését.

Ehhez ajánljuk a JimJams Clean&Matt fekete szappant», mely hatóanyagai segítségével megtisztult, nyugodt és puha bőrfelszínt biztosít a mindennapokban. Rendszeres használatával csökkentheted a pórusok eltömődését ezzel megakadályozva a mitesszerek és a későbbi pattanások kialakulását.

Zsíros bőr esetén használhatok e arcradírozó terméket?

Igen minden bőrtípusnak ajánlott a rendszeres arcradírozó termék alkalmazása. A zsírosodásra hajlamos bőr esetén az elhalt szarusejtek eltávolításával a póruseltömödés esélyét csökkentve a pattanások kialakulását gátoljuk meg.

A JimJams Beauty tropical SPA radírt» kifejezetten erre a célra fejlesztettük ki, mely dörzs hatásával eltávolítja a hámsejteket és gyengéden hámlasztja a bőrt , a benne lévő ásványi anyagok a szennyeződéssel telített felesleges faggyút felszívják, ami matt megjelenést kölcsönöz a használata után.

A zsíros bőrt is szükséges hidratálni?

Minden bőrtípusnak szükséges a megfelelő hidratációra mely a bőr nedvességháztartását optimalizálja. Az aktiváló gél használatával a bőr megkapja a szükséges nedvességet és befogadó lesz a hatóanyagok irányában.

Hogyan alakul ki a száraz bőrfelszín?

A szárazságot a bőr nedvességének megőrzéséért felelős víz és faggyú keverékéből álló hidrofil lipid filmköpeny (más néven zsírköpeny) hiánya vagy csökkent mennyisége okozza. A száraz bőr mindig felszíni vízhiánnyal társul, mert a zsíranyagok hiánya teret enged a bőr nedvességtartalmának bőrből történő kipárolgásához.

Hogyan tudom hatékonyan ápolni a feszülő, száraz bőröm?

A bőrfelszín szárazságának a helyreállításában két dologra kell figyelni. Vissza kell pótolnunk az elvesztett folyadékot majd a bőrfelszínt borító olajos fázist, hogy elősegítsük annak bent maradását. Kerüljük a szárító készítményeket mint például az alkoholos lemosókat, mert ezek hosszútávon túlzottan elvonják a bőrt védő zsiradékot , megtörve ezzel annak védekezését. Télen érdemes zsírosabb, tartalmasabb krémre váltani, vagy akár az éjszakai krémet nappalra használni.