A száraz bőr ápolása

Share this post

A száraz bőr ápolása

A száraz bőr folyamatos húzódással, viszketéssel és érdes bőrfelülettel jár, így nagyon fontos a mindennapos hidratálása. A szárazságot alapvetően két dolog okozza: a bőr felső rétegeiben jelentkező vízhiány, ami a vizet megtartó anyagok alacsony szintjének tudható be, illetve a bőr felületén jelentkező zsírhiány. A vízmegkötő anyagok és zsiradék hiányában nincs, ami megakadályozná a víz elpárolgását a bőrből, így lép fel a kellemetlen, feszülő érzet.

Nagyon fontos a bőr felső lipidrétegének fenntartása, illetve mielőbbi helyreállítása, hiszen amennyiben ez sérül, hamar kialakulhat a száraz, pikkelyes bőr, ami akár be is repedezhet. A lipidréteg sérülésének további következményei is lehetnek, pl. ekcéma, bakteriális akné vagy atópiás dermatitisz is kialakulhat.

Amikor bőrápoló szereket választunk, figyeljünk arra, hogy a készítményekben egyaránt legyenek vízmegkötő és zsíros összetevők is, így a szárazság mindkét okát megszüntethetjük. Az összetevőlistán sokszor nehéz eligazodni laikusként, de ha vízmegkötő összetevőket keresünk, akkor a glicerin, az aloe vera, a hialuronsav vagy az urea jelenthet megoldást. A legjobb zsíros összetevők a növényi olajok, melyek vitaminokban is gazdagok és antioxidáns tartalmuk is kiemelkedő.

Nagyon fontos, hogy a bőrt ne csak kívülről hidratáljunk, de igyunk napi minimum 2 liter vizet. A bőrünk és a hajunk is meghálálja majd!

A száraz bőr előnye, hogy pattanások, mitesszerek ritkán jelentkeznek, viszont hajlamos hamarabb ráncosodni –így száraz bőr esetén különösen ajánlott az anti-aging termékek használata. Ne féljünk már huszonéves korban egy jó szemkörnyékápolóval és éjszakai szérummal kiegészíteni a napi arcápolási rutin során használt hidratálókrémeket.
JimJams Aloe Vita Lift Feszesítő szérum» rugalmas és feszes szemkörnyéket biztosít Számodra.

Amennyiben ismered a bőrtípusodat, kattins a megfelelőre és alkalmazd tippjeinket:

Vegyes bőr ápolása»
Zsíros bőr ápolása»
Érzékeny bőr ápolása»