A nyári bőrápolás fontossága

Share this post

A nyári bőrápolás fontossága

A bőrünk megfelelő ápolása az év minden évszakában kiemelten fontos, de nyáron a bőrünket érő további káros hatások miatt talán még a legfontosabb. Az erős napsugárzás és a klóros, sós víz megviselik az érzékeny bőrt, így a védelemre és a regenerálásra még nagyobb figyelmet kell fordítanunk.

Az első és legfontosabb, hogy a káros napsugaraktól megóvjuk bőrünket, ezek a bőr korai öregedése mellett pigmentfoltokat és akár bőrrákot is okozhatnak. A tavasztól kora őszig terjedő időszakban különösen figyeljünk rá, hogy nappali arckrémünkben legalább 15 faktoros fényvédő legyen, de strandoláskor inkább a 30 vagy 50 faktoros krémek ajánlottak. A fényvédőket a napozás megkezdése előtt 15-20 perccel érdemes felkenni, hogy a teljes védelem kialakulhasson és két óránként illetve úszás után kenjük be újra magunkat. Ha mégis megtörtént a baj és leégtünk, használjunk magas antioxidánstartalmú, hűsítő krémeket, melyek segítik a bőrt a regenerálódási folyamatban.

+1 Tipp:
A fényvédők alkalmazásánál sokan elfelejtkeznek az ajkak érzékeny bőréről, pedig a napégés itt is könnyen bekövetkezhet. Érdemes egy legalább 15 faktoros ajakápolót használni, amikor napra megyünk.

Ha már elértük a kívánt barnaságot, a bőr rendszeres radírozásával kiemelhetjük azt, illetve a foltos barnulást is elkerülhetjük. Heti 1-2 alkalommal használjunk bőrradírt, de ne közvetlenül a napozás előtt vagy után. Arcunkat is radírozzuk rendszeresen, a meleg, párás időben jobban láthatóak a pórusok így heti +1 exfoliálás szükséges lehet.

A bőrünk felfrissítésére és annak érdekében, hogy napközben is hidratált maradjon az arcunk mindig tartsunk magunknál egy hidratáló arcpermetet! Ez nem csak a hidratálás miatt jön jól, hanem a kellemes hűsítő hatását is értékelni fogjuk a kánikulában! Arra azonban figyeljünk, hogy alkohol- és illatmentes terméket válasszunk, a legjobbak ilyenkor a termálvíz spray-k!

+1 Tipp:
Ha indulás előtt a permetet pár órára betesszük a hűtőbe, még jobban hűsít!

A nagy melegben kerüljük a nehéz sminkek viselését, mert az izzadsággal együtt eltömíthetik a pórusokat ami pattanások kialakulásához vezethet. Nyáron cseréljük le alapozónkat egy könnyű BB krémre vagy színezett hidratálóra – sokszor nincs is akkora fedésre szükségünk mint elsőre hinnénk – legtöbbször egy fényvédővel ellátott ásványi púder is elég. Ha rúzst vagy szájfényt használunk figyeljünk oda, hogy ezek is tartalmazzanak fényvédőt – a