Sminkelés előtti bőrápolás

Share this post

Sminkelés előtti bőrápolás

A jó sminkhez elengedhetetlen a bőr megfelelő előkészítése a sminkelésre: akármilyen szép sminket is készítünk, megfelelő alap nélkül nem fog szépen mutatni. Mai cikkünkben ehhez adunk néhány tippet!

Sminkelni csak a megtisztított bőrre érdemes, így mindig ezzel kezdjük a rituálét. Eltávolítjuk a szennyeződéseket és a felesleges faggyút, és tovább marad matt az arcbőr. A tisztítás után használjunk tonikot, ami összehúzza a pórusokat és bőrtípustól függően mattít vagy hidratál. A smink előtt használjunk egy könnyű nappali krémet, zsíros/kombinált bőr esetén egy mattító gélkrémet válasszunk, száraz bőr esetén pedig hidratáló formulát. A nehéz, zsíros krémeket még száraz bőr esetén is érdemes inkább éjszakára hagyni, mert a smink néhány óra alatt lecsúszhat róla.

A szép sminkhez az arc rendszeres radírozása is elengedhetetlen, ne sajnáljuk rá az időt heti 2-3 alkalommal mert az elhalt hámsejtekből álló száraz részeket nagyon csúnyán kiemelik az alapozók.

Arcápolás után jöhetnek a primer termékek, amik a sminkünk tartósságát hivatottak növelni: a szemhéjalapozó az olajos és rejtett szemhéjjal rendelkezők leghasznosabb fegyvere, akár 12 órán át a helyén tartja a szemhéjpúdert és a színeket is élénkebbé teszi. Az arcra választhatunk póruseltüntető, mattító, ragyogásfokozó és anti-aging primerek közül, sőt akár a bőr egyenetlenségeit is eltüntethetjük a manapság egyre népszerűbb színkorrekciós termékekkel.

A JimJams Beauty számos terméket kínál Számodra a bőrápolási rutin lépéseihez.