Higiénia minden helyzetben

Share this post

Higiénia minden helyzetben

Gondoltál már arra hány baktériummal és baccilussal találkozol naponta Te és családod és milyen fertőzéseket szedhetsz össze egy nyilvános mosdóban? Tudod, milyen veszélyek leselkednek pelenkás gyermekedre ha nem figyelsz minden helyzetben a higiéniára és rád, ha nem mosod le az esti sminket?

Védd magad a kezeden megtelepedő kórokozóktól!

Nem is gondolnánk, hogy a napi tevékenységeink végzése közben mennyi baktériummal találkozunk és ezeknek csak milyen csekély mennyiségét távolítjuk el a kezünkről tudatos kézmosással. A pénzen lévő kórokozók létezésével mindenki tisztában van, mégis a pénzhasználat annyira rutinszerű, hogy sokszor elhanyagoljuk a kézmosást. A baktériumok viszont nem kímélik többi használati tárgyunkat sem, az egyik legveszélyeztetettebb például a telefon, legyen az vezetékes vagy mobil. Hasonlóan jó telephely az autó kormánya, amit valljunk be mindig kézmosás nélkül fogunk meg, valamint az edzőterem számtalan gépe, melyen naponta több ember izzad. A tömegközlekedésen utazókra a legnagyobb veszélyt a mozgólépcső és a járművek kapaszkodója jelenti, de az épületekben található kilincsek is a baktériumok kedvelt helyei. Így akár a munkahelyen vagy az iskolában is számtalan kórokozóval kerülünk kapcsolatban. A nyaralás alkalmával pedig akár olyan országokba is lekerülhetünk, ahol számunkra idegen és ez által még veszélyesebb kórokozók vannak így ott a higiéniára fokozottabban kell ügyelni. Természetesen a túlsterilizálás nem megoldás, de érdemes a táskánkban tartani egy kéztörlő nedves kendőt, mely segítségünkre lehet, ha nincs lehetőség kézmosásra.

Óvd az intim területeket!

Hasonlóan veszélyesek a nyilvános mosdók is főleg a hölgyeknek, ezért ajánlott a táskában tartani egy mini intim törlőt, mely az érzékeny területnek megfelelő pH-val garantálja a terület védelmét és egyensúlyának fenntartását. Így elejét vehetjük a sokszor kellemetlen és nehezen kikúrálható fertőzéseknek.

Vigyázz gyermeked bőrének egészségére!

A pelenkás gyermekek bőrének tisztán és szárazon tartása a baba és a mama közérzetének szempontjából is nagyon fontos. A baba bőre nagyon érzékeny a külső ingerekre, ezért fontos, hogy utazásnak is csak megfelelő felkészültséggel induljunk el, legyen szó egy órás bevásárlásról vagy egy két hetes programról. A baba dolgai azonban egy bármekkora óriás táskát is meg tudnak tölteni, így érdemes arra törekedni, hogy amiből lehet, a mini verziót részesítsük előnyben. A JimJams mini Baby törlőkendő még egy kisebb táskában is kényelmesen elfér és alig van súlya, amiért sok kismama hálás.

Gondolj a jövőre!

Egy átbulizott éjszaka után sokszor nehéz a fürdőszoba felé venni az irányt, és a konditeremben vagy a szolizás előtt sem mindig szabadulunk meg a sminktől. Pedig ezzel igen rosszat teszünk a bőrünknek, a hanyagság pedig évekkel később sajnos megbosszulja magát. Éjszaka a bőrnek regenerálódásra van szüksége, ezért fontos, hogy tisztán feküdjünk ágyba. A szoláriumozás alatt a bőrön hagyott smink pedig erősen fokozza a későbbi ráncosodást a pórusokba „égett” smink pedig mitesszerek és pattanások kialakulásához vezethet. A konditeremben az izzadtság és a maradék smink keveredése gátolja a bőrlégzést, mely szintén mitesszerek és pattanások megjelenését okozhatja. A gyors sminklemosás azonban megéri a néhány perces fáradtságot.

Gondolj Te is bőröd tisztaságára minden helyzetben a JimJams mini nedves törlőkendőkkel!