Vegyes bőr ápolása

Share this post

Vegyes bőr ápolása

Talán veled is előfordult már, hogy nehezen tudtad meghatározni pontosan melyik bőrtípushoz is tartozol. Néhol fényes, néhol száraz a bőröd, kissé húzódik és lehet, hogy az időjárás viszontagságait is nehezen viseli. Nem egyedi dologról beszélünk. Nagyon kevés olyan bőr van, amelyik tisztán hordozza valamelyik bőrtípus jellemzőit. Ezért van az, hogy a szakemberek is analizálnak úgynevezett kombinált bőrtípust. Jellemző rájuk a homlok, orr és az áll vonalában olajosabb fénylés, az orca két oldalán és a szem környékén pedig a száraz néha már érdes tapintás. Általánosan jellemzi a bőrfeszülés, amit komoly vízhiány okoz.

Kialakulásának oka sokrétű. Nagyobb részt genetikai, tehát öröklött jellegzetesség, de az étkezésünkkel és az életmódunkkal is komolyan befolyásolhatjuk az állapotát.

Hogy ápoljuk a kombinált bőrt?

A megfelelően kialakított napi rutin hozzásegítheti a problémák kiegyensúlyozásához.

Válasszunk könnyed ám alaposan tisztító lemosót, mert a szennyeződés és a napi smink maximális eltávolítása a hatékony arcápolás elengedhetetlen része. Szennyezett bőrfelületen a hatóanyagok nem tudnak felszívódni. Már a lemosásánál fontos, hogy figyeljünk bőrünk hidratáltságának növelésére. Tartalmazhat a lemosó Aloe verát (pl. ajánjunk Számodra: JimJams Aloe Vera habzó leboső gélt», Ureát vagy Panthenolt amelyek gondoskodnak erről.

Használjunk ápoló tonikot! Itt is figyeljünk oda, hogy tonikunk ne tartalmazzon irritáló összetevőket különösen szárító hatású alkoholt ne, mert bár elsőre az alkohol matt megjelenést kölcsönöz a bőrnek, hosszú távon felborítva annak egyensúlyát még intenzívebbé teheti a faggyúműködést tovább fokozva ezzel az eddig sem kedvelt fényességet az arcon. Nem beszélve az amúgy is száraz bőrfelületekről ahol ezt semmiképpen sem tanácsos tovább fokozni. Érdemes bőrpuhító, vízmegkötő és antioxidáns összetevőket tartalmazó terméket választani.

Hámlasszunk! Naponta semmiképpen ne, de hetente egyszer tanácsos alkalmazni, hiszen a bőrünkön lévő elhalt szarusejtek akadályozzák a bőrlégzést erősítve ezzel a problémákat. Eredményesebb kombinált radírokat alkalmazni ahol nem csak a szemcsék segítenek a hámoldásban hanem a benne lévő savak is hiszen lazítják a sejtek közötti kötéseket és segítenek megújítani a bőrt. Figyeljünk, hogy a radírozás után kerüljük a közvetlen napfényt vagy használjunk fényvédőt.

A problémás területen használjunk pórustisztító termékeket. Ma már találhatunk a polcokon egyszerűen használható úgynevezett pórustisztító tapaszokat, melyek bőrfelszínre felragasztva egy mozdulattal biztosítják az elszíneződődött miteszerek eltávolítását. Gyors és praktikus, de ne feledjük, hogy a problémásabb bőröknél nem helyettesíti a szakember munkáját. Hatékony és gyors megoldást nyújt a JimJams Pórustisztító tapasz».

Készítsük elő a bőrt amennyiben nagyon vízhiányos! Mint ahogy a kiszáradt virágföld sem képes folyadékot felvenni úgy a bőr sem. Először érdemes kisebb vízmennyiséggel átitatni, hogy képes legyen a folyadék megtartására. Erre alkalmasak a szérumok, melyek könnyed állaguknak köszönhetően gyorsan felszívódnak előhidratálva ezzel a bőrt. Egyre több márkában megtalálhatóak az úgynevezett bőrelőkészítő, aktiváló gélek is melyek speciálisan arra alkalmasak, hogy szerkezetüknél fogva könnyedén bejussanak a bőrbe és előkészítsék azt biztosítva ezzel a krémek hatékonyabb felszívódását. A JimJams Aloe Hyaluron Extra Aktiváló gél» használatával a bőr feltöltődik nedvességgel és feszesebbé és rugalamasabbá válik.

Használjunk többféle arckrémet! Az arc szárazabb területeire nyugodtan használjunk testesebb állagú hidratáló krémet, a T-vonalra pedig egy könnyed, gél állagú terméket válasszunk. Estenként válasszunk táplálóbb bőrépítő vitaminokat tartalmazó krémet.

Védekezzünk a káros sugarak ellen! Minden bőrtípusnál ugyanolyan fontos a napvédelem, egy jó fényvédőkrém mindennapos használatával megvédhetjük a bőrt a korai ráncoktól és a bőrrák ellen is megfelelő védelmet nyújt.

Szerezzünk be egy jó szemkörnyék ápolót! Bár a T-vonalban nincs szükség gazdag állagú krémekre és emiatt úgy érezhetjük, hogy a szemkörnyékünk se száraz, itt soha ne hagyjuk ki az érzékeny bőr ápolását. A szemkörnyéki ráncok jelennek meg először és ez alól a kombinált bőrűek sem kivételek, fordítsunk megfelelő figyelmet a megelőzésre.

Amennyiben ismered a bőrtípusodat, kattins a megfelelőre és alkalmazd tippjeinket:

Száraz bőr ápolása»
Zsíros bőr ápolása»
Érzékeny bőr ápolása»