
INCI megnevezése: Lanolin
A lanolin a szőrszálakat viaszszerű réteggel vonja be, hogy megvédje az állatok bőrét a nem kívánt időjárási hatásoktól. A lanolint, más néven gyapjúviaszt (INCI: LANOLIN), védő és ápoló tulajdonságai miatt gyakran használják száraz és érdes bőr ápolására szolgáló kozmetikai termékekben. Bőrlágyító, bőrpuhító (emolliens), nedvességmegkötő, emulgeáló.
Összetevők egy csoportja, melyek segítenek a bőr mélyebb rétegeiben megtartani a nedvességet.
Az alfa hidroxi savak bőrmegújító, hidratáló és hámlasztó tulajdonságuk miatt népszerű hatóanyagok.
Szabadalommal védett peptid komplex szabadgyök-semlegesítő és elasztázgátló tulajdonságokkal.
A tárnicsgyökér kivonat elsősorban bőrkondicionáló tulajdonságairól ismert.