
INCI megnevezése: Corn Cob Powder
A kukoricacsutka-őrleményt (Corn Cob Powder) elsősorban természetes dörzsanyagként használják a kozmetikai iparban. Finom szemcsés állaga miatt ideális bőrradírok és hámlasztó termékek összetevőjeként, ahol segít eltávolítani az elhalt hámsejteket a bőrről, tisztább és simább bőrfelületet eredményezve.
Emellett környezetbarát alternatívája a műanyag mikroszemcséknek, mivel biológiailag lebomló és nem szennyezi a vizeket. A kukoricacsutka-őrlemény emellett megfelelően gyengéd ahhoz, hogy arcápolókban és testradírokban is alkalmazható legyen, minimalizálva a bőrirritáció kockázatát.
Természetes hidratáló és nyugtató összetevő, segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát.
Esszenciális zsírsavakban gazdag tápláló növényi kivonat.
Kozmetikumokban elsősorban olajfelszívó, mélytísztító tulajdonsága miatt alkalmaznak.
Antioxidáns gyümölcskivonat a feszesebb bőr támogatására.