
INCI megnevezése: Hydrolyzed Elastin
A hidrolizált elasztin egy elasztinból származó összetevő, amely a bőr rugalmasságáért felelős fehérje. A hidrolízis során ezt a fehérjét kisebb peptidekre bontják, amelyek könnyebben felszívódnak a bőrbe. Alkalmazás után a hidrolizált elasztin behatol a bőr felső rétegeibe, ahol támogatja és erősíti a bőr természetes rugalmasságát és vízmegkötő képességét.
Mivel megköti a vízmolekulákat, segíti a bőr hidratáltságának megőrzését, és teltebb, simább megjelenést kölcsönöz. Emiatt gyakran használják öregedésgátló készítményekben és olyan formulákban, amelyek a bőr rugalmasságának, feszességének és hidratáltságának javítására szolgálnak.
Baobab őssejt-lizátum, amely javítja a bőr- és izomtónust, fokozza az izomműködést és feszesebb megjelenést ad.
Elősegíti a gyógyulási folyamatot, csökkenti a hegek megjelenését és csillapítja a gyulladást.
Fitoszterolokban gazdag, édeskés illatú, puhítja, vitaminokkal táplálja, hidratálja a bőrt.
A damaszkuszi rózsa illóolaj lepárlásakor keletkezik a rózsavíz is, más néven hidrolátum.