Cink-oxid

Cink-oxid

INCI megnevezése: Zinc Oxide


A kozmetikumokban a cink-oxid sokoldalúan alkalmazható összetevő, amely elsősorban bőrvédő és nyugtató tulajdonságairól ismert. Gyakran használják fényvédőkben fizikai, ásványi alapú UV-szűrőként, amely visszaveri az UVA és UVB sugarakat, így védi a bőrt a napkárosodástól. Emellett cink-oxidot tartalmaznak az érzékeny vagy irritált bőrre készült termékek is, nyugtató és gyulladáscsökkentő hatása miatt.

Hatékony mattító tulajdonságának köszönhetően gyakori összetevője a zsíros vagy pattanásos bőrre készült kozmetikumoknak is. Gyengéd, nem komedogén tulajdonsága alkalmassá teszi a mindennapos használatra különböző formulákban.

Cink-oxid hatóanyagot tartalmazó termékek:
  • Természetes bőrpuhítóként (emollient) működik, amely nyugtatja az irritált vagy érzékeny bőrt.

  • A páfrányfenyő Kínában őshonos, ahol évezredek óta használják a hagyományos gyógyászatban.

  • Luxus összetevő a bőrápolásban, amely gazdag aminosavakban, peptidekben, antioxidánsokban.

  • Elősegíti a sejtek megújulását, ami javíthatja a bőr textúráját és ellenállóképességét.

SimplePay

Válassz országot

A Kosár tartalma

A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

Fiókom