
INCI megnevezése: Bacillus Ferment
Biotechnológiai fermentációval előállított enzimgazdag hatóanyag. Támogatja a bőr természetes megújulását, finoman segíti az elhalt hámsejtek leválását, ezáltal simább és ragyogóbb bőrképet eredményez.
Gyógynövények értékes hatóanyagait a bőrápolásban ősidők óta alkalmazzák.
Kozmetikumokban elsősorban olajfelszívó, mélytísztító tulajdonsága miatt alkalmaznak.
A gyapot a mályvafélék családjába tartozó cserje, amelynek magjait puha növényi rostok burkolják.
Védőréteget képez a bőr felszínén, megőrzi a bőr nedvességtartalmát.