Szemkörnyékápolás – mivel, hogy, mikor?

Az első ráncok a szemkörnyéken jelennek meg, akár már a húszas éveink közepén. Ezért nagyon fontos megfelelő hangsúlyt fektetni a szem körüli érzékeny bőr ápolására: mai cikkünkben sorra vesszük a legjobb anti-aging hatóanyagokat és azt, hogy mikor és milyen módon érdemes elkezdeni a szemkörnyékápolást a lehető legjobb eredmény érdekében.

Az első és legfontosabb teendőnk a szem körüli bőr fiatalságának megőrzéséért az a sminklemosás: minden este gyengéden, de alaposan távolítsuk el a szemhéjpúder és szempillaspirál maradványait, hogy éjszaka fellélegezhessen a bőr és beindulhassanak a természetes regenerálódási folyamatok. 

Már a tinédzserkor végén elkezdhetjük a szemkörnyék ápolását, ha csak egy könnyed állagú hidratálókrémet használunk már azzal is nagyon sokat tettünk a szemkörnyéki ráncok elkerüléséért, hiszen megelőzzük a bőr kiszáradását, ami később ráncokhoz vezet.

A 20-as éveinkben már speciálisan a szemkörnyékre kifejlesztett krémeket használjunk: ilyenkor még maradhatunk a könnyed állagnál hiszen nincs szükség extra hidratálásra, de már keressük az anti-aging hatóanyagokban gazdag készítményeket: a vitaminok, antioxidánsok és természetes növényi kivonatok, olajok mind-mind segítenek megtartani a bőr rugalmasságát.

Az, hogy mikor váltsunk testesebb, intenzívebb szemkörnyékápolóra mindenkinél máskor válik szükségessé: a száraz bőrrel rendelkezők már akár a 30-as éveik elején igényelhetik, de nagyban közre játszik a genetika és az életvitel is.

Nagyon fontos, hogy a szem környékét is védjük a káros UV-sugaraktól: nappalra válasszunk olyan szemkörnyékápolót, amiben legalább 15-ös fényvédőfaktor található vagy használjunk külön fényvédőkrémet erre a területre is.

Nappali használatra a JimJams Aloe Hyaluron Extra Szemránc gélkrémet» ajáljuk, mely segíti megelőzni a ráncok és a szem alatti karikák kialakulását,  az idősebb korosztálynak pedig éjszakára érdemes kiegészíteni a JimJams Aloe Vita Lift feszesítő szérummal».

 

© 2021 Alveola Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK