Mindennapi védelem ma - látványos eredmény a jövőben

Kozmetikusok véleménye szerint az arc- és szemápoló krémek használatát „nem lehet elég korán kezdeni”.

 

Természetesen ez némileg sarkított álláspont, az azonban tény, hogy a bőr védelmét, hidratálását és táplálását időben kell elkezdeni, mert az öregedés jeleinek késleltetése reális cél, ellenben a már bekövetkezett változások visszafordítása nem minden esetben lehetséges. Ilyenkor felmerülhet a kérdés, vajon miért kell a mai hölgyeknek már korán elkezdeni a bőrápolást és miért kell mindig újabb és újabb terméket vásárolni, amikor nagyanyáink egyetlen arckrémet használtak egész életükben? Nos, manapság annyi szennyeződés és stressz éri bőrünket, hogy ezt ellensúlyozva máshogyan kell ápolni a bőrt mind néhány tíz évvel ezelőtt, nem beszélve arról, hogy a hölgyek külsejét tekintve az elvárások is jóval magasabbak lettek.

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem létezik számos olyan készítmény, amely képes arra, hogy a már bekövetkezett változásokat, bőrhibákat ne tudná orvosolni, de mint oly sok minden másban a megelőzésnek nagy szerepe van, így jó ha tisztában vagyunk azzal milyen lehetőségeink vannak.

Az ápoló kozmetikumok első nagy csoportját az arckrémek alkotják. Ezen csoporton belül számtalan termékkel találkozhatunk, mert minden bőrtípusra (normál bőr, vízhiányos bőr, zsírhiányos bőr, szeboreás bőr) és bőrállapotra (hámlás, érdesség, pirosodásra való hajlam, rosacea, ekcéma, petyhüdtség stb.) van már megoldás. Sajnos a környezeti hatások és a nem megfelelő életmód miatt az oly áhított normál bőr szinte nem is létezik már, így mindeninek szüksége van valamilyen ápoló kozmetikum használatára, hogy bőrét egészségesen tartsa. Amit szinte minden krémben megtalálhatunk - természetesen adott bőrtípusra – a vitaminok, növényi olajok, növényi hatóanyagok. A hidratáló és tápláló krémet használata azoknak is ajánlott az optimális bőrállapot fenntartása miatt, akik nem szeretnének „látványos ránctalanító hatást”. 

Fontos még megemlíteni, hogy az éjszakai és a nappali krémek között is óriási különbségek vannak, hiszen a nappalra érdemes fényvédővel ellátott könnyebb állagú krémet használni, melyet adott esetben a smink alá is lehet használni, éjszaka azonban inkább a bőr táplálására van szükség. Természetesen ez nem mindenkire igaz, mert egy fokozottan zsírhiányos vagy allergiára hajlamos bőr esetében fontos, hogy a nappali krém is pótolja az elveszett zsírt és védelmezze a bőrt az időjárás viszontagságaival szemben.Az ápolók második nagy csoportjába a szemápoló termékek tartoznak, melyek termékkínálata természetesen már rég elrugaszkodott a hagyományos szemránckrémekétől. Kapható gél, krém, krémgél és szérum, melyek mind a szem érzékeny bőrét hivatottak ápolni. Mint a bőrápolásban, úgy a szemápolásban is a bőr aktuális állapotának és életkornak megfelelően kell terméket választani. Nyilván egy húszévesnek is ajánlott a ráncok kialakulásának megelőzése, de normál esetben még nincs szüksége tápláló krémre,  elég ha egy könnyű géllel ápolja a szemkörnyékét.  Az sem mindegy például, hogy az illető kontaktlencsét hord-e, vagy kevésbé a ráncok mélységének csökkentése mind inkább a szem alatti ödéma megszüntetése a cél. A szemápolóink között is tehetünk különbséget annak alapján, hogy milyen napszakban használjuk.

A harmadik és nem elhanyagolható csoport a testápolás, mely szintén hozzátartozik a napi bőrápolási rutinhoz, és egész fiatal kortól kezdve szinte mindenki életében jelen van. A kemény víz, a fokozott UV sugárzás, a szolárium használat mind hozzájárulnak a bőr állapotának romlásához, így ezt megelőzendő,  érdemes erre is hangsúlyt fektetni.
Első látásra talán soknak tűnik ennyi mindent használni és talán  kiválasztás tekintetében a felelősség is rémisztő lehet, így a legegyszerűbb és legjobb megoldás, ha mindenki szakember véleményére támaszkodik. A kozmetikusnál megvásárolt krémek sokszor nem drágábbak, mint a drogériákban vásárolt társaik, azonban célzottan tartalmazzák a hatóanyagokat és egy szakember ajánlása alapján választott termékkel gyakorlatilag kizárható a tévedés esélye.

© 2021 Alveola Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK