Pattanások nélkül: JimJams CLEAN & MATT Fekete szappan

A serdülőkor a hormonális változásokkal, valamint a nagyvárosi élet stresszével együtt nyomot hagy maga után, melyektől az érthetően hiú fiúk és lányok szeretnének mihamarabb megszabadulni.

A serdülőkorból jól ismert pattanásos bőr, vagy szakmai nyelvén tisztátlan bőr számos tini életét keseríti meg. A hormonális változásokkal együtt járó faggyúmirigy túlműködés zsírosítja a bőrt, mely az amúgy normálisan képződő elhalt szarusejtekkel és a nagyvárosi élettel együtt járó porral keveredve a pórusok eltömődéséhez vezet. A nem megfelelő tisztálkodás, vagy az elhanyagolt bőröknél a felhalmozódott faggyú ideális terep a baktériumok elszaporodásához és később gyulladások kialakulásához. Ha ez a nem megfelelő „nyomkodással” is párosul, akkor pedig az akár egész bőrre kiterjedő összefüggő gyulladást is okozhat.

hogyan kezeljük a tinik bőrét?

Ha már megtörtént a baj, akkor az első és legfontosabb egy normál bőrápolási rutin kialakítása. Ez semmiképpen sem egyenlő a bőr kiszáradásáig vezető alkoholos tisztítással, hanem sokkal inkább a normál bőrbarrier fenntartását is célzó ápolással. Ebben az egyik legsikeresebb és leginkább használt hatóanyag az ichtiol, mely a fekete szappanok fő összetevője, mindamellett felelős azok színéért is.

Az ichtiol kiváló antimikrobás hatású, faggyúmirigy működést szabályzó összetevő mely hatékonyan gátolja a pattanások és az azt kísérő gyulladások kialakulását. Összehúzó és fertőtlenítő hatású, így kiválóan használható otthoni, vagy kozmetikai tisztítás után is. Oldja az elhalt szarusejteket, gátolja a pórusok eltömődését. Az ichtiol sejtszinten képes befolyásolni azokat az enzimeket, amelyek a gyulladásos folyamatokat katalizálják. Továbbá gátolja az aknét okozó Propioni baktérium szaporodását.

A tini bőrök kezelésének egyik kulcsa, tehát a megfelelő tisztítás az ahhoz választott megfelelő hatóanyagokat tartalmazó kozmetikumokkal. Ehhez nyújt segítséget a Solanie fekete szappanja, mely a tini bőrök otthoni és kozmetikai kezelését is hatékonyan támogatja.

 

A JimJams Fekete szappan megvásároható a webshopunkban és a Rossmann drogériákban.

 

Hogyan segít a Jimjams CLEAN & MATT fekete szappan:

  • Hámoldó: csökkenti a pórusok eltömődésének esélyét, ezáltal a pattanások kialakulását
  • Faggyúmirigy működés szabályzó: optimalizálja a pubertás korral együtt járó túlzott faggyúmirigy működést
  • Antimikrobás hatású: gátolja a pattanásokért felelős Propioni baktérium szaporodását
  • Fertőtlenít: csökkenti a további gyulladások és felülfertőzések esélyét
  • Összehúzó hatású: tisztítás után segíti a bőr regenerálódását
  • Gyulladás csökkentő: sejtszinten befolyásolja a gyulladásokért felelős enzimek működését

 

© 2021 Alveola Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK