Aktiváld bőröd – és lásd el a lehető legtöbb hatóanyaggal

Sokszor hallottuk a kifejezést, miszerint „bőrünk szomjazik”. Első hallásra talán furcsának hangzik, mégis sok igazság alapja van. A bőrnek az első számú szükséglete a megfelelő folyadék mennyiség, mert ha ez nincs meg akkor a természetes bőrfunkciók és a védelem sem megfelelő.

Csökken a kollagén termelés, a rugalmasság, a bőr veszít üde színéből és a ráncok is erőteljesebben jelennek meg. A megfelelő hidratáltság azonban nem csak ezt befolyásolja, hanem azt is, hogy a bőrre felvitt krémekből mennyi jut be a megfelelő rétegekbe.

A kellően hidratált bőr hatóanyag felvevő képesség optimális, míg a száraz, alul hidratált bőrre hiába kenünk fel szuper hatóanyagokat tartalmazó krémet, azok még sem fognak a megfelelő mennyiségben a bőrbe szívódni.  A bőr hidratálásának fontos feltétele a megfelelő vízfogyasztás, mert csak kozmetikum által nem érhető el a megfelelő nedvesség bevitel, viszont fokozható. Ennek magyarázata, hogy minden biokémiai folyamat teljesüléséhez folyadéktérre van szüksége.

Képzeljük csak el a régóta száraz földben álló cserepes növényt, amit néhány hét elfelejtett locsolás után egyszer csak alaposan megöntözünk. Ekkor a víz egyszerűen átszalad a cserépen, vagy megáll a tetején. A növény földje nem képes a hirtelen rázúduló vizet magába szívni, mert a száraz földnek először át kell nedvesedni ahhoz, hogy a nagyobb mennyiségű vizet képes legyen felvenni. Ilyenkor egy kis áztatás után aztán újra képes lesz a nedvességet felszívni.

Ugyanez történik a bőrrel is, ha nem kellően hidratált. Nem tudja teljes egészében befogadni a rendelkezésére álló hatóanyagokat, így hiába a  krémben lévő számos értékes anyag mert a bőr számára értéktelenné válik.

 

TIPP:   JimJams ALOE HYALURON EXTRA Aktiváló liposzómás gél 30 ml

Könnyű, olajmentes gél a bőr védekezőképességének aktiválására, nedvességmegtartó képességének javítására. Aloe vera és panthenol tartalma fokozza a bőrregenerációt. Liposzómába ágyazott hialuronsav és virágméz összetevői a bőr mélyebb rétegeibe jutva növelik annak hidratációját és vízmegtartó képességét, míg ceramidtartalma a sejtkohézió elősegítésével erősíti a bőrt védő külső lipidréteget.  Rendszeres használatával a bőr fokozottan feltöltődik nedvességgel, feszesebbé és rugalmasabbá válik.

Fontos, hogy a bőr nedvességháztartása mindig az optimális szinten legyen tartva minden évszakban és helyzetben. Az aktiváló gél használatával a bőr megkapja a szükséges nedvességet és befogadó lesz a hatóanyagok irányába. Használata azonban nem csak krémezés előtt ajánlott, hanem az olyan helyzetekben is amikor a bőr fokozottan veszít a nevesség tartalmából. Így érdemes szoláriumozás, edzés, téli sport vagy szauna után és a téli fűtés szezon alatt is rendszeresen használni akár önmagában vagy krémmel kombinálva használni.

További információk és vásárlás >>

 

© 2021 Alveola Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK